Katılımcı ve Barışçıl Sınıflar

Proje Künyesi
Kurum : Başka Bir Okul Mümkün Derneği
Amacı : Çocukların hak ve sorumluluklarının bilincinde, toplumsal barışa katkı koyan aktif yurttaşlar olarak yetişmelerini sağlamak için öğretmenlerin desteklemesi ve okul ortamının dönüştürülmesi
Bölge : Türkiye Geneli
Hibe Tutarı : 194.668 TL
Proje Ortağı : Şiddetsiz İletişim Derneği
Proje Süresi : 16 Temmuz 2018 - 1 Temmuz 2019
Durumu : Devam Ediyor
Proje Yılı : 2018

Mevcut Durum

Toplumsal kutuplaşma okul ve sınıf iklimini doğrudan etkilenmektedir. Öğrenme için güvenli ortamı sağlayabilmek için öğretmenler yeni araç ve yöntemlere ihtiyaç duymaktadır. Öğretmenler çocuk hakları, şiddetsiz iletişim, demokratik okul örnekleri ve pozitif disiplin konularında desteklenirse, okul ortamı daha katılımcı ve barışçıl hale getirilebilir ve çocukların farklılıklara saygılı ve haklarının farkında bireyler olarak yetiştirilmesi sağlanabilir.

Projenin Hedefledikleri

• Öğretmenler için katılımcı ve barışçıl öğrenme konusunda eğitim içeriği ve materyaller geliştirilecek.
  • 48 yeni öğretmene çocuk hakları, şiddetsiz iletişim, demokratik okul vb. konularında başlangıç eğitimi verilecek.
  • Başka Öğretmenler Mümkün Ağı içinden 24 öğretmene eğitim verilecek ve yeni öğretmen grubunun mentörleri olacaklar.
  • Online eğitimlerle iki grup öğretmenin eşleştirilmesi sağlanacak, vaka analizleri ve mentorlük desteği verilecek.

DEVAM EDEN DİĞER PROJELER