Katılımcı ve Barışçıl Sınıflar

Proje Künyesi
Kurum : Başka Bir Okul Mümkün Derneği
Amacı : Çocukların hak ve sorumluluklarının bilincinde, toplumsal barışa katkı koyan aktif yurttaşlar olarak yetişmelerini sağlamak için öğretmenlerin desteklemesi ve okul ortamının dönüştürülmesi
Bölge : Türkiye Geneli
Hibe Tutarı : 194.668 TL
Proje Ortağı : Şiddetsiz İletişim Derneği
Proje Süresi : 16 Temmuz 2018 - 1 Temmuz 2019
Durumu : Devam Ediyor
Proje Yılı : 2018

Mevcut Durum

Toplumsal kutuplaşma okul ve sınıf iklimini doğrudan etkilenmektedir. Öğrenme için güvenli ortamı sağlayabilmek için öğretmenler yeni araç ve yöntemlere ihtiyaç duymaktadır. Öğretmenler çocuk hakları, şiddetsiz iletişim, demokratik okul örnekleri ve pozitif disiplin konularında desteklenirse, okul ortamı daha katılımcı ve barışçıl hale getirilebilir ve çocukların farklılıklara saygılı ve haklarının farkında bireyler olarak yetiştirilmesi sağlanabilir.

Projenin Hedefledikleri

• Öğretmenler için katılımcı ve barışçıl öğrenme konusunda eğitim içeriği ve materyaller geliştirilecek.
  • 48 yeni öğretmene çocuk hakları, şiddetsiz iletişim, demokratik okul vb. konularında başlangıç eğitimi verilecek.
  • Başka Öğretmenler Mümkün Ağı içinden 24 öğretmene eğitim verilecek ve yeni öğretmen grubunun mentörleri olacaklar.
  • Online eğitimlerle iki grup öğretmenin eşleştirilmesi sağlanacak, vaka analizleri ve mentorlük desteği verilecek.

DEVAM EDEN DİĞER PROJELER

Bu formu doldurarak Sabancı Vakfı (Veri Sorumlusu) tarafından iletişim formu ve e-bülten aboneliği kapsamında elde edilmiş/edilecek ya da vakfımızla paylaştığınız/paylaşacağınız şahsınıza ait her türlü kişisel verinin 6698 sayılı "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu" kapsamında ve Sabancı Vakfı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Aydınlatma Metni'nde öngörülen esas ve usuller ile amaç ve yöntemler dahilinde kaydedilebileceğini, depolanabileceğini, güncellenebileceğini, silinebileceğini; üçüncü kişilere açıklanabileceğini, devredilebileceğini, sınıflandırılabileceğini, şahsınızla iletişime geçilmesi için kullanılabileceğini ve kanunda ve diğer ilgili mevzuatta sayılan şekillerde işlenebileceğini kabul etmiş olmaktasınız.