Kenan Zülaloğlu

Haftanın Fark Yaratanı; İşitme Engelli Gençleri Hayata Hazırlayan Bir Eğitim Gönüllüsü Kenan Zülaloğlu

"Fark Yaratanlar" programının 2 Aralık 2010 tarihindeki konuğu, 30 yıllık dershane öğretmenliğinin ardından, kendini özellikle engelli gençlerin eğitimine adayan bir eğitim gönüllüsü Kenan Zülaloğlu.

Kenan Zülaloğlu, 30 yıllık dershane öğretmenliğinin ardından, kendini özellikle engelli gençlerin eğitimine adayan bir eğitim gönüllüsü... "Bakırköy Gençlik Merkezi"ni kuran Zülaloğlu burada, hem maddi hem de fiziksel açıdan imkanı olmayan gençleri eğitim hayatına hazırlıyor. Bir yandan da kendisi gibi diğer gönüllü branş öğretmenlerini bu merkezde toplayarak, gençlerin üniversite ve iş eğitimleri için fırsatlar yaratıyor.

Eğitimdeki fırsat eşitliğinin yaşamdaki fırsat eşitliğini de beraberinde getirdiği ülkemizde, geçmişlerinde, eğitimlerinde yaşadıkları dezavantajlar ve seçimler nedeniyle pek çok genç hayat yarışına bir adım geride başlıyor.

Kenan Zülaloğlu ekonomik ve fiziksel dezavantajların eğitimde ve yaşamda başarısızlığa neden olduğu bu ortamda kurduğu gençlik merkezi ve örgütlediği meslektaşlarıyla, gençlerin önünü açmak, onları bu yarışa dahil etmek ve başarılı olmalarını sağlamak için mücadele veriyor. Bakırköy Gençlik Merkezi'nde eğitim alan işitme engelli gençleri, işaret dili bilen öğretmenlerle sınavlara hazırlanıyor.

Kenan Zülaloğlu, ekonomik açıdan dezavantajlı gençlere gazete ilanları, afişler ve broşürlerin yanı sıra, belediye ve muhtarlıklar kanalıyla, işitme engelli gençlere, engelli dernekleri aracılığıyla ulaşıyor. Zülaloğlu'nun kurduğu merkezde üniversiteye hazırlanan 45 öğrencinin 40'ı üniversitelerin lisans ve ön lisans programlarına kayıt olma hakkı kazanırken, KPSS sınavlarına hazırlanan 25 işitme engelli genç, heyecanla sonuçları bekliyor.