Leyla'dan Sonra

Sabancı Vakfı’nın toplumsal gelişmeye katkıda bulunan “sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini” anlattığı “Fark Yaratanlar” programının dokuzuncu sezonunun ikinci Fark Yaratan’ı, tedavi görmekte olan çocukların hayallerini gerçekleştirmeye aracı olan Leyla’dan Sonra hareketi oldu.

Leyla’dan Sonra, kronik hastalığı bulunan çocuklarla kaliteli vakit geçirip, dileklerini gerçekleştirmek amacıyla, 2014 yılında tıp öğrencileri tarafından kuruldu. Hareketin gönüllüsü olan öğrenciler, hastanelerin çocuk servislerinde tedavi gören çocukları düzenli olarak ziyaret ediyorlar. Bu ziyaretlerde, çocukların hastane ortamından sıyrılıp daha iyi vakit geçirmeleri için onlarla oyunlar oynuyor ve hayallerini gerçekleştirmeye aracı oluyorlar.

Bugün Leyla’dan Sonra ekibi 45 tıp fakültesinde aktif olarak çalışmalarına devam ediyor. 4.500’e yakın tıp öğrencisi, tedavi görmekte olan çocukların hayallerini gerçekleştirmek için çalışıyor. Gönüllü öğrencilerin yaptığı çağrıya cevap veren binlerce destekçi sayesinde, bugüne kadar bisikletten geziye, oyuncaktan enstrümana, çocukların 3.500 farklı dileği gerçekleştirildi.

Leyla'dan Sonra, çocukluk dönemlerini hastanede geçiren çocuklara umut olup küçük  hayallerini gerçekleştirdi. Onların tedavi süreçlerine destek oldu. Hem ailelerin bu zor döneminde hem de çocukların hayatlarında ömür boyu unutulmayacak kocaman bir fark yarattı.