Mine Narin

Haftanın Fark Yaratanı; Tohum Otizm Vakfı Başkanı Mine Narin

Sabancı Vakfı'nın katkılarıyla hayata geçen ''Fark Yaratanlar'' programının 17 Ocak 2010 tarihindeki konuğu, kurduğu Tohum Otizm Vakfı ile otizmli ve gelişim sorunu olan çocukların erken tanısı ve eğitimi için çalışan Mine Narin.

İstanbul doğumlu olan Mine Narin, Tohum Otizm Vakfı'nın kurucu başkanıdır. İyi eğitim almış sanayici bir babanın kızı olarak kariyerini iş hayatında sürdürmek yerine, Sivil Toplum Kuruluşu'nda devam ettiren Mine Narin, 2003 yılında kurduğu Tohum Otizm Vakfı ile otizmli çocuk ve ailelerinin hayatında fark yaratıyor. Tohum Otizm Vakfı'nın, Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlıkları ile yürüttüğü ortak çalışmalarla Türkiye'de ilk kez 46 bin çocuğa otizm taraması yapıldı. Çok sayıda sağlık personeli ve öğretmene eğitimler ve seminerler verildi. 15 binin üzerinde otizmli çocuk ve ailesine hizmet götürüldü.

Narin, engelliler ile ilgili sağlık ve eğitim alanında savunuculuk ve lobi faaliyetlerini de sürdürüyor. Bu konudaki eksikliklere dikkat çekerek çözüm önerileri getiriyor. Tohum Otizm Vakfı'nın yanısıra UNESCO Eğitim İhtisas Komitesi ve Eğitim Reformu Girişimi (ERG) Yürütme Kurulu üyesi olan Narin, otizmli bireyler için 'daha çok neler yapılabilir' diye hiç durmadan çalışmaya devam ediyor. Otizmli çocuğu olan ailelerin kurduğu dernek ve vakıfların oluşturduğu Otizm Platformu'nun Genel Koordinatörü de olan Mine Narin, yaptığı çalışmalarla il bazında otizm derneklerinin kurulması ve bu platforma katılıp ortak çalışmalar yürütülmesini sağladı.

Daha fazla bilgi için: www.tohumotizm.org.tr