Ne Var Ne Yok?! Eğitici Eğitimi

Proje Künyesi
Kurum : Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği
Amacı : Rehber öğretmenlerin gençler arasında yaygın olan akran şiddetiyle mücadele konusunda bilgilendirilmesi
Bölge : İstanbul
Hibe Tutarı : 99.787 TL
Proje Ortağı : Kadıköy Rehberlik Araştırma Merkezi
Proje Süresi : 2 Ekim 2017 - 2 Temmuz 2018
Durumu : Devam Ediyor
Proje Yılı : 2017

Mevcut Durum

Gençlik döneminde akranlar arasında yaşanan şiddet, gençlerin ilerleyen yıllarda şiddete maruz kalma ve maruz bırakma riskini artırmaktadır. Bu nedenle gençlerle şiddetin farklı türlerine ve güvenli ilişkilerin özelliklerine dair çalışmalar yürütmek, şiddetin önlenmesini sağlayabilir.

Projenin Hedefledikleri

• Rehber öğretmenlere yönelik toplumsal cinsiyet, ayrımcılık, şiddetin türleri ve şiddetle mücadele gibi konularda bir eğitici eğitimi modülü hazırlanacak.
  • Kadıköy’deki liselerden 20 rehber öğretmen seçilecek ve bu kişilerle toplam 5 günlük eğitici eğitimi uygulanacak.
  • Eğitici eğitimine katılan rehber öğretmenler kendi okullarında en az 2 ders saatini kapsayacak atölyeler uygulayacak.

DEVAM EDEN DİĞER PROJELER