Nurselen Toygar

Haftanın Fark Yaratanı; 25 Ton Kapak ile 80 Engellinin Yüzünü Güldüren Nurselen Toygar

"Fark Yaratanlar" programının 3 Mart 2011 tarihindeki konuğu, 80 engellinin tekerlekli sandalyeye kavuştuğu "Tane Tane Kapakları Toplayalım Adım Adım Engelleri Aşalım" projesini hayata geçiren Nurselen Toygar.

Halen Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde Dekan Yardımcısı olarak görev yapan Toygar, gençlere sosyal sorumluluk bilinci aşılamak amacıyla verdiği "Topluma Hizmet Uygulamaları" dersinde, İstanbul Ataşehir Belediyesi'nin başlatmış olduğu ve engellilere tekerlekli sandalye sağlamayı amaçlayan "Mavi Kapak Toplama Kampanyası"nı gündeme getirdi. Bu projeden hareketle öğrencileriyle birlikte "Tane Tane Kapakları Toplayalım Adım Adım Engelleri Aşalım" projesini hayata geçirdi.

Nurselen Toygar'ın önderliğinde 8 aydır devam eden "Tane Tane Kapakları Toplayalım Adım Adım Engelleri Aşalım" kampanyası sayesinde, 95 kurumun desteğiyle 25 ton kapak toplanarak, 80 engelliye tekerlekli sandalyeleri teslim edildi. Toygar, kampanyayı yaygınlaştırmak için 10.000 takipçisi olan bir Facebook sayfası kurmanın yanı sıra, kamu ve özel sektörle yakından çalışarak, kampanyanın diğer üniversiteler, okullar, özel ve resmi kurumlarda da uygulanmasına öncülük etti. Nurselen Toygar'ın çabalarıyla giderek yaygınlaşan kampanya, bugün Türkiye genelinde uygulanıyor.