Nurten Akkuş

Baba Bana Bir Masal Anlat

Sabancı Vakfı’nın toplumsal gelişmeye katkıda bulunan “sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini” anlattığı “Fark Yaratanlar” programının yedinci sezonunun üçüncü Fark Yaratan’ı Nurten Akkuş oldu.

Nurten Akkuş, Samsun'un Ayvacık ilçesi Merkez Anaokulu’nda 7 yıldır idarecilik yapıyor. Nurten Akkuş ilk yazdığı proje olan “Baba bana masal anlat” kapsamında çocuğu anaokulunda okuyan babalara eğitimler verdi. İlk başlarda sadece bir veliyle başlanan projeye daha sonra ilçede yaşayan onlarca babayı dâhil etti. Onlara baba-çocuk ilişkisi konulu seminerler verdi. Proje kapsamında çocuğu anaokulunda eğitim gören her baba belirli bir takvim çerçevesinde en az bir kere okula geliyor. Babalar çocuklara hem hikâyeler anlatıyor, hem de birlikte bir müsamere sergiliyorlar. Nurten Akkuş’un hazırladığı “Baba bana masal anlat” projesi Türkiye çapında 20 farklı ilde uygulanmaya başladı. Proje kapsamında yüzlerce babaya eğitimler verildi.

Nurten Akkuş çocuklar için nasıl daha iyi bir gelecek kurulabilirim diyerek yola çıktı. Çok basit gibi gözüken bir etkinlikle babalar ve çocuklarını kaynaştırdı. Hem babaların dünyasında hem de çocukların geleceklerinde kocaman bir fark yarattı.