Öğretmenlerin Güçlenmesi

Kadın, genç ve engellilerin eşit fırsatlara sahip olmalarını ve topluma aktif katılımlarını destekleyen Sabancı Vakfı, Hibe Programları kapsamında 10 yılı aşkın süredir sivil toplum kuruluşlarının projelerini desteklemektedir.

Kadın, genç ve engellilerin toplumsal hayata katılımlarında maruz kaldıkları ayrımcılıkla mücadele için en önemli alanlardan birinin “Eğitim” olması gerektiğine inanan Vakıf, toplumsal sorunlara kalıcı çözüm üretilmesi ve yaratılan etkinin sürdürülebilir olması amacıyla öğretmenlerin güçlenmesine yönelik çalışmaları desteklemektedir.

Tüm çocukların, bugün ve gelecekte toplumsal sorunlara ilişkin sorumluluk alan, yenilikçi çözümler üreten ve topluma katkı sağlayan bireyler olmaları amacıyla, davetli hibe programları kapsamında eğitimde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, öğretmenlik yapan bireylerin güçlenmesi ve eğitim alanında yeni ve yaratıcı metotların desteklenmesi çalışmaları yürütülmektedir.

Tüm Hibeler