Okumak Yolda Olmaktır

2019 yılının Haziran ayında bir hayalin peşinde çalışmalara başlayan Nusrettin Biçer ve Abdülkadir Korkmaz, 1950’li yıllarda eşek sırtında köylere kitap götüren ve ‘Eşekli Kütüphaneci’ olarak bilenen Mustafa Güzelgöz’ün hikayesinden ilham alarak gezici bir kütüphaneye oluşturmaya karar verdi. Öğretmen olan Nusrettin ve Abdülkadir, ‘Okumak Yolda Olmaktır’ projesiyle Şanlıurfa’nın köylerini ziyaret ederek çocuklarla bir araya geliyor.

İkinci el bir minibüsü gezici bir kütüphaneye dönüştüren ikili, içini çeşit çeşit kitaplarla doldurdukları araçla Suruç’ta belirledikleri 8 köyü düzenli olarak geziyor. Çocukları sadece kitapla değil, kendi tasarladıkları kukla, bilim, sanat atölyesi ve zeka oyunları gibi etkinliklerle de buluşturuyorlar. Bir köy okulunu ziyaret ettikten iki hafta sonra, aynı köy okulunu tekrar ziyaret ederek çocukların öğrenmelerini pekiştiriyor ve okuma anlama becerilerine katkıda bulunuyorlar. Şimdiye kadar yüzlerce çocuğa ulaşan Nusrettin ve Abdülkadir öğretmenin hedefi ise Suruç’ta gezilmemiş köy bırakmamak.

Nusrettin Biçer ve Abdülkadir Korkmaz, öğretmen arkadaşlarının da yardımıyla köy çocuklarına ulaşarak onların hayatlarında fark yaratmaya devam ediyor. Eşit eğitim herkesin hakkı diyerek yolan çıkan bu iki öğretmen, ‘Okumak Yolda Olmaktır’ projesiyle yüzlerce çocuğa ulaştı ve ulaşmaya devam ediyor.