Pozy

Sabancı Vakfı’nın toplumsal gelişmeye katkıda bulunanların öykülerini anlattığı “Fark Yaratanlar” programının 10. sezonunun 11. Fark Yaratan’ı, sadece mutlu eden ve ilham veren haberlerin paylaşıldığı bir platform olan Pozy oldu.

Şiddet içeren, üzücü, kötümser haberler hemen her gün farklı iletişim platformlarında karşımıza çıkıyor. Bu haberlerin iyimser ve pozitif haberlerin önüne geçmesinden rahatsızlık duyan Turgay Öztürk ve arkadaşları bir sosyal girişim başlattı, adı Pozy. 2017 yılında mutlu haberler vermek, bu haberleri paylaşmak ve ulaşılabilir kılmak için kurulan bir sosyal girişim.

Sadece mutlu haberler vermeyi amaçlayan Pozy, haberleri duygu analiz sisteminden geçirerek okuyucuya sunuyor. Pozy bünyesinde birçok gönüllü de mutlu haber süzgecinden geçen pozitif haberlerin okuyucuya ulaşması için çabalıyor.

Pozy sosyal girişimi bugüne kadar 204.930 haber arasından 2.260 adet mutlu eden pozitif haberi insanlara sundu.

Turgay Öztürk ve arkadaşları insanları mutlu eden haberler vermek için yola çıktılar. Binlerce haber arasından pozitif haberleri okuyucuya sundular. Haber okuyan insanların düşünce dünyasına olumlu katkıda bulundular. Hem medya hem de sosyal girişimcilik alanında kocaman bir fark yarattılar.

Bu formu doldurarak Sabancı Vakfı (Veri Sorumlusu) tarafından iletişim formu ve e-bülten aboneliği kapsamında elde edilmiş/edilecek ya da vakfımızla paylaştığınız/paylaşacağınız şahsınıza ait her türlü kişisel verinin 6698 sayılı "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu" kapsamında ve Sabancı Vakfı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Aydınlatma Metni'nde öngörülen esas ve usuller ile amaç ve yöntemler dahilinde kaydedilebileceğini, depolanabileceğini, güncellenebileceğini, silinebileceğini; üçüncü kişilere açıklanabileceğini, devredilebileceğini, sınıflandırılabileceğini, şahsınızla iletişime geçilmesi için kullanılabileceğini ve kanunda ve diğer ilgili mevzuatta sayılan şekillerde işlenebileceğini kabul etmiş olmaktasınız.