Sınıfımda Yanımda Ol, Başarmama Destek Ol

Proje Künyesi
Kurum : Otizmli Bireyleri Destekleme Vakfı
Amacı : Yaygın gelişimsel bozukluk veya otizm tanısı almış çocukların eğitimlerine destek olmak amacıyla gölge öğretmen/yardımcı personel eğitim programının geliştirilmesi
Bölge : Balıkesir
Hibe Tutarı : 163.327 TL
Proje Ortağı : Balıkesir Üniversitesi Meslek Yüksekokulu
Proje Süresi : 16 Temmuz 2018 - 12 Temmuz 2019
Durumu : Devam Ediyor
Proje Yılı : 2018

Mevcut Durum

Yaygın gelişimsel bozukluk veya otizm tanısı almış çocukların, okul öncesi kaynaştırma okullarında akranlarıyla aynı ortamda bulunması, davranışlarını olumlu yönde pekiştirmelerine olanak sağlamaktadır. Ancak gölge öğretmen/yardımcı personeller aracılığıyla sınıflarda öğretmenlerin kaynaştırma eğitimi konusunda bilgilendirilmesi ve kaynaştırma öğrencilerinin eğitim süreçlerinde desteklenmesi gerekmektedir.

Projenin Hedefledikleri
  • Anadolu Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü tarafından yardımcı personel eğitim programı geliştirilecek.
  • Balıkesir Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nda okuyan 30 öğrenciye 40 saatlik kaynaştırma eğitimi ve yardımcı personel faaliyetleri konusunda eğitim verilecek.
  • Eğitim alan öğrenciler seçilen okul öncesi kurumlarında yardımcı personel olarak staj çalışmaları yürütecek.
  • Yardımcı personel yetiştirme eğitim programı tüm ilgili aktörlerle paylaşılacak.