Sınıfımda Yanımda Ol, Başarmama Destek Ol

Proje Künyesi
Kurum : Otizmli Bireyleri Destekleme Vakfı
Amacı : Yaygın gelişimsel bozukluk veya otizm tanısı almış çocukların eğitimlerine destek olmak amacıyla gölge öğretmen/yardımcı personel eğitim programının geliştirilmesi
Bölge : Balıkesir
Hibe Tutarı : 163.327 TL
Proje Ortağı : Balıkesir Üniversitesi Meslek Yüksekokulu
Proje Süresi : 16 Temmuz 2018 - 12 Temmuz 2019
Durumu : Devam Ediyor
Proje Yılı : 2018

Mevcut Durum

Yaygın gelişimsel bozukluk veya otizm tanısı almış çocukların, okul öncesi kaynaştırma okullarında akranlarıyla aynı ortamda bulunması, davranışlarını olumlu yönde pekiştirmelerine olanak sağlamaktadır. Ancak gölge öğretmen/yardımcı personeller aracılığıyla sınıflarda öğretmenlerin kaynaştırma eğitimi konusunda bilgilendirilmesi ve kaynaştırma öğrencilerinin eğitim süreçlerinde desteklenmesi gerekmektedir.

Projenin Hedefledikleri
  • Anadolu Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü tarafından yardımcı personel eğitim programı geliştirilecek.
  • Balıkesir Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nda okuyan 30 öğrenciye 40 saatlik kaynaştırma eğitimi ve yardımcı personel faaliyetleri konusunda eğitim verilecek.
  • Eğitim alan öğrenciler seçilen okul öncesi kurumlarında yardımcı personel olarak staj çalışmaları yürütecek.
  • Yardımcı personel yetiştirme eğitim programı tüm ilgili aktörlerle paylaşılacak.

Bu formu doldurarak Sabancı Vakfı (Veri Sorumlusu) tarafından iletişim formu ve e-bülten aboneliği kapsamında elde edilmiş/edilecek ya da vakfımızla paylaştığınız/paylaşacağınız şahsınıza ait her türlü kişisel verinin 6698 sayılı "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu" kapsamında ve Sabancı Vakfı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Aydınlatma Metni'nde öngörülen esas ve usuller ile amaç ve yöntemler dahilinde kaydedilebileceğini, depolanabileceğini, güncellenebileceğini, silinebileceğini; üçüncü kişilere açıklanabileceğini, devredilebileceğini, sınıflandırılabileceğini, şahsınızla iletişime geçilmesi için kullanılabileceğini ve kanunda ve diğer ilgili mevzuatta sayılan şekillerde işlenebileceğini kabul etmiş olmaktasınız.