SosyalBen Derneği

2016’nın ilk Fark Yaratanı: SosyalBen Derneği

Sabancı Vakfı’nın toplumsal gelişmeye katkıda bulunan “Fark Yaratanlar” programının yedinci sezonunun altıncı Fark Yaratan’ı SosyalBen Derneği oldu.

Sosyalben Derneği dezavantajlı bölgelerde yaş aralığı 7 ila 13 olan çocukların kendi sosyal becerilerini keşfetmelerini ve geliştirmelerini hedefleyen bir sosyal sorumluluk derneği. 2013 yılında Ece Çiftçi tarafından kurulan Dernek, Ocak 2016 itibariyle, çeşitli üniversitelerdeki 350 gönüllüsüyle yürüttüğü resim, müzik, tiyatro, dans, yaratıcı drama gibi farklı dallardaki çalışmalarla 30 ilde 10 bine yakın öğrenciye ulaştı. Sadece yurt içinde değil yurt dışında da çalışmalarda bulunan SosyalBen Derneği’nin gönüllüleri Nepal ve Moğolistan’ın da aralarında bulunduğu 10 farklı ülkede orta öğrenim çağındaki çocuklara eğitimler verdi.

Sosyalben Derneği bir lise öğrencisinin sosyal becerilerinin önemini fark etmesiyle ortaya çıktı. Onlarca farklı şehirde binlerce öğrencinin mutlu, özgüvenli ve sosyal olmalarını sağlamak için farklı eğitimler verdi. Çocukların dünyalarında kocaman bir fark yarattı.