Van’da Kadınlar da Hemşeri

Kurum: Mavi Göl Kadın Derneği
İl: Van
Hibe Tutarı: 30.608 TL
Proje Ortağı: Yaşam Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi (YAKA-KOOP)
Proje Süresi: 15 Eylül 2009 - 15 Nisan 2010

Hedef Grup

Van merkeze bağlı Düzyol ve Hacı Bekir mahallelerinde yaşayan 18-35 yaş arası en az okuma-yazma bilen 30 kadın (her mahalleden 15'er kadın olmak üzere)

Proje Özeti

Proje ile göçle gelen mahallelerde yaşayan kadınların kentte kadın olarak yaşama, mevcut hizmetleri izleme ve yeni hizmetler talep etme bilinçlerinin gelişmesi hedeflenmektedir. Hedef kitledeki 30 kadına kadının insan hakları, toplumsal cinsiyet eşitliği konularında eğitimler verilecektir. 30 kadının yerel yönetimlerin yapısı, Van YEEP ve Kadın Dostu Kentler hakkındaki bilgi düzeyleri geliştirilecektir Ayrıca kadınların yerel meclisleri izleme ve kent konseyinde yer alma kapasite ve becerileri artırılacaktır. Yerel yöneticiler ve karar alıcılarla konuya ilişkin toplantılar düzenlenecektir.

DİĞER PROJELER

Bu formu doldurarak Sabancı Vakfı (Veri Sorumlusu) tarafından iletişim formu ve e-bülten aboneliği kapsamında elde edilmiş/edilecek ya da vakfımızla paylaştığınız/paylaşacağınız şahsınıza ait her türlü kişisel verinin 6698 sayılı "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu" kapsamında ve Sabancı Vakfı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Aydınlatma Metni'nde öngörülen esas ve usuller ile amaç ve yöntemler dahilinde kaydedilebileceğini, depolanabileceğini, güncellenebileceğini, silinebileceğini; üçüncü kişilere açıklanabileceğini, devredilebileceğini, sınıflandırılabileceğini, şahsınızla iletişime geçilmesi için kullanılabileceğini ve kanunda ve diğer ilgili mevzuatta sayılan şekillerde işlenebileceğini kabul etmiş olmaktasınız.