Yarını İnşa Et Projesi Ödül Töreni

Proje Künyesi
Kurum : Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı
Amacı : Eğitimde dijital dönüşüm sürecinin çıktılarından faydalanabilen ve bu becerileri eğitim ve iş hayatında kullanabilen öğrencilerin yetiştirilmesi
İlleri : Adana, Konya, Mardin ve Trabzon
Hibe Tutarı : 300.000 TL
Proje Ortağı : Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Proje Süresi : 1 Kasım 2018 - 30 Eylül 2019

Sabancı Vakfı ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) iş birliğiyle düzenlenen “Yarını İnşa Et” projesi kapsamında düzenlenen yarışmada, teknoloji kitleriyle çevre, enerji ve akıllı şehirler alanında yaratıcı projeler geliştiren lise öğrencileri 28 Mayıs Salı günü Sabancı Center’da ödül aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı onayı ile gerçekleştirilen “Yarını İnşa Et” projesi kapsamında; Adana, Konya, Trabzon ve Mardin illerinde 9., 10. ve 11. sınıflardaki öğrenci ekipleri akıllı şehirler, çevre ve enerji alanlarında, çevrelerinde gördükleri sorunlara çözüm sunan teknoloji temelli projeler ürettiler. 845 öğrencinin Arduino teknoloji kitleri aracılığıyla 165 farklı fikir geliştirdiği proje kapsamında finale kalan 20 öğrenci grubu, bağımsız bir jüri tarafından değerlendirildi.

Jüri tarafından seçilen ilk beş proje, Konya ilinden Atatürk Anadolu Lisesi ekibi ve Osman Nuri Hekimoğlu Anadolu Lisesi ekibi, Mardin ilinden Kızıltepe Fen Lisesi ekibi, Trabzon ilinden Düzköy Nazım Kayhan MT Anadolu Lisesi ekibi ve Adana ilinden üç okuldan (Kurttepe Şehit Ali Öztaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi / Final Fen Lisesi / Varda Koleji) öğrencilerin oluşturduğu ekip oldu. Ödül alan 5 proje ekibinden toplam 24 lise öğrencisi yaz döneminde Sabancı Üniversitesi Colloboration Space’de gerçekleşecek 5 günlük maker kampına katılmaya hak kazandı.

Proje hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için tıklayınız: http://www.sabancivakfi.org/tr/sosyal-degisim/yarini-insa-et