Hacı Sabancı Yüzme Havuzu

2002 yılında Sabancı Vakfı tarafından yaptırılan Hacı Sabancı Yüzme Havuzu, 13 metre eninde, 25 metre uzunluğunda, 2 metre derinliğinde yarı olimpik bir havuz olup, eğitim, spor ve sağlık amaçlı olarak kullanılmaktadır.

Havuz yaklaşık 600 m3 su kapasiteli olup, havuzu doldurmak için şebeke suyu kullanılmaktadır. Mevcut filitrasyon sistemiyle havuz suyu 4-5 saat gibi kısa bir süre içerisinde tamamen filtre edilip temizlenmektedir. Havuz suyu sıcaklığı 28,6 derece olup, ortam sıcaklığı 30 derecedir. Havuz suyu otomasyon dahilinde 24 saat filtre edilmekte, gerekli kimyasalları otomatik olarak takip edilmekte olup, suyun komple analizi İl Sağlık Müdürlüğü laboratuvarlarında 15 günde bir yapılmaktadır.

Yılın 12 ayı hizmet vermekte olan tesis, kullanım rahatlığı ve temizliği açısından Ankara’nın en çok tercih edilen havuzlarından birisidir. Ufak çaplı müsabakaların düzenlenebileceği havuzun 300 kişilik tribünü mevcuttur.

Havuzda serbest kullanım dışında 6-16 yaş arası çocuklara, yetişkinlere ve engellilere uzman ve deneyimli eğitmenler eşliğinde tedavi ve spor amaçlı yüzme kursları verilmekte ve ayrıca isteyenlere özel ders verilmektedir.

Adres : Koop Mahallesi 4-5. Cadde Köşesi Batıkent - Ankara
Tel : (312) 252 51 66
E-Posta : info@sabanciyuzmehavuzu.com
Müdür : Burak Karataş

Bu formu doldurarak Sabancı Vakfı (Veri Sorumlusu) tarafından iletişim formu ve e-bülten aboneliği kapsamında elde edilmiş/edilecek ya da vakfımızla paylaştığınız/paylaşacağınız şahsınıza ait her türlü kişisel verinin 6698 sayılı "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu" kapsamında ve Sabancı Vakfı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Aydınlatma Metni'nde öngörülen esas ve usuller ile amaç ve yöntemler dahilinde kaydedilebileceğini, depolanabileceğini, güncellenebileceğini, silinebileceğini; üçüncü kişilere açıklanabileceğini, devredilebileceğini, sınıflandırılabileceğini, şahsınızla iletişime geçilmesi için kullanılabileceğini ve kanunda ve diğer ilgili mevzuatta sayılan şekillerde işlenebileceğini kabul etmiş olmaktasınız.