Her yıl binlerce insanı sanatla buluşturan Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, görkemli bir törenle 13. kez perdelerini açmaya hazırlanıyor. 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde; Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı ve Adana halkının katılacağı açılış, son yıllarda Festival’in sabit sahnelerinden biri haline gelen Taşköprü ve Seyhan Nehri üzerinde gerçekleştirilecek.
Uluslararası bir festival olarak yerli ve yabancı pek çok ünlü tiyatro topluluğunu ağırlayacak olan Adana Tiyatro Festivali, sanatseverlere bir ay boyunca tiyatro ziyafeti yaşatarak 28 Nisan 2011’de sona erecek.
Festivalin açılışında unutulmaz bir görsel şölen
Adana Tiyatro Festivali geçtiğimiz yıl, olimpiyat törenlerinde gerçekleştirdikleri gösterilerle büyük yankı uyandıran, dünyaca ünlü İtalyan Studio Festi Grubu’nun “Elementlerin Uyumu” adlı gösterisi ile açılmıştı. Binlerce Adanalı tarafından hayranlıkla izlenen Studio Festi Grubu’nun dansçıları, gökyüzüne doğru yükselen devasa gezegen ve gemi maketlerinde yerçekimine meydan okuyarak muhteşem bir performans sergilemişti. Festival, Türkiye’de ilk kez performans gerçekleştiren ve Adana sokaklarını karnaval havasına çeviren Fransa’nın Trans-Express Tiyatrosu’nun “Kemanların Özgürlüğü” adlı sokak gösterisiyle sona ermişti
Bu yıl da heyecanla beklenen açılış gösterisi, Taş Köprü ve Seyhan Nehri’nin büyülü atmosferinde izleyenlere yine unutulmaz bir görsel ziyafet yaşatacak.
Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü 7. kez sahibiyle buluşacak
Tiyatro sanatının gelişmesine önemli katkılarda bulunmuş ustalara minnet ve saygı duymak amacıyla 2005 yılından bu yana her yıl festivalin açılış töreninde verilen “Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü”nü bu yıl kimin alacağı şimdiden merak konusu. Bugüne kadar Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nü almaya hak kazanan ustalar şöyle: Cüneyt Gökçer (2005), Macide Tanır (2006), Bozkurt Kuruç (2007), Yıldız Kenter (2008), Genco Erkal (2009), Müşfik Kenter (2010)
Arama