hamburger-menu-img
Geri Basın Bültenleri

Fark Yaratanlar'da Bu Haftanın Konuğu: Türkiye'ye Hentbol Oyuncusu Yetiştirmek için Takım Kuran Seda Sevin

26.10.2010

image
Sabancı Vakfı’nın desteğiyle hayata geçen “Fark Yaratanlar”ın 28 Ekim Perşembe günü, saat 21:10’da, CNN Türk’te yayınlanacak dördüncü bölümünde, Antalya’nın Kepez ilçesinde beden öğretmenliği yapan Türkiye’de lisanslı hentbol oyuncusu sayısını artırmak için kurduğu takımla önemli başarılara imza atan Seda Sevin’in öyküsü ekrana gelecek.

Cüneyt Özdemir’in sunumuyla CNN Türk’te canlı olarak yayınlanan “Fark Yaratanlar” programı, hiç tanımadıkları insanların hayatlarına katkıda bulunan, onlar için fırsatlar yaratan; daha iyi yarınlar için mücadeleden vazgeçmeyen insanların hikayelerini ekrana taşımaya devam ediyor. Bu haftanın “Fark Yaratan”ı Seda Sevin, beden eğitimi öğretmenliği yaptığı Prof. Dr. İhsan Koz İlköğretim Okulu’nda kurduğu ”Hentbol Takımı” ile okulunu başarıyla temsil eden ve azimli sporcular yetiştiren hentbol gönüllüsü.

Türkiye, lisanslı sporcu sayılarında Avrupa ortalamasının oldukça gerisinde. Türkiye’de bütün sporlardaki toplam lisanslı sporcu sayısı nüfusun sadece yüzde 4’ünü oluştururken, Almanya’da bu oran yüzde 30, İtalya’da yüzde 25 seviyesinde. Sadece hentbolda, Türkiye’de 20.000 lisanslı sporcu bulunurken, nüfusu 5 milyonu geçmeyen Danimarka’da ise 50.000 civarında lisanslı hentbol sporcusu bulunuyor.

Seda Sevin bu ortamda, lisanslı hentbol oyuncusu yetiştirmek ve gençleri hentbolla tanıştırmak amacıyla bir hentbol takımı kuruyor. Sevin’in öğretmenlik yaptığı okulda, dar gelirli ailelerin çocuklarından oluşan Hentbol Takımı, kısıtlı olanaklarla çalışmalarını sürdürüyor. Antremanlarının çoğunu okulun bahçesinde yapıyor, sporcuların formalarını ise Sevin’in ablası yıkıyor. Deplasmanlara okuldaki öğretmenlerin maddi desteği ile giden sporcular, turnuvalar için gittikleri şehirlerde öğretmenlerin evlerinde konaklıyor.

Seda Sevin kurduğu hentbol takımı aldığı başarılı sonuçlarla da yüz güldürüyor. Takımının en önemli başarısı 13-14 yaş grubunda aldığı Türkiye Birinciliği. Sevin’in çabaları ile 5 sporcunun Yıldız Milli Takımı’na seçilmesi ve bir sporcunun da 17 yaş Milli Takımı’nda oynamaya hak kazanması, ailelerine ve öğretmenlerine büyük gurur yaşatıyor. Sevin aynı zamanda Kepez Belediyesi Hentbol takımının da antrenörlüğünü yürütüyor.

Sıradışı kişilerin öyküleri her Perşembe ekrana taşınıyor

Birinci sezonda 54 ilden 500 aday gösterilen “Fark Yaratanlar” programın ikinci sezonu, CNN Türk ekranlarında her Perşembe saat 21:10’da izleyiciyle buluşuyor. 32 hafta sürecek programda her hafta yeni bir Fark Yaratan’ın hikayesi yayınlanıyor. Sıradışı kişilerin olağanüstü etkilerini ekrana taşıyan program için, “Fark Yaratan” olduğunu düşünen ya da çevresindeki kişiler arasında “Fark Yaratan” olduğuna inananlar www.farkyaratanlar.org internet adresinden adaylık başvurusu yapabiliyor.

Diğer Basın Bültenleri

logo