18.03.2010
Sabancı Vakfı’nın katkılarıyla yayınlanan “Fark Yaratanlar” programı, hiç tanımadıkları insanların hayatlarına katkıda bulunan, onlar için fırsatlar yaratan; daha iyi yarınlar için mücadeleden vazgeçmeyen insanların hikayelerini ekrana taşımaya devam ediyor. Bu haftanın “Fark Yaratan”ı Mardin’li Fasla Anter Alp, Halk Oyunları Eğitmeni olarak görev yaptığı dönemde, 17 kadın ile birlikte, Kızıltepe Destek Kadın Çevre Kültür İşletme Kooperatifi’ni kurdu. Kızıltepe’nin Belediye Başkanı’na kadınlardan gelen yardım talepleri, kooperatifin kurulmasında itici bir güç oldu. Fasla Anter Alp, kurduğu bu kooperatif sayesinde, hayatın yükünü omuzlarında taşıyan birçok kadına yeni bir dünya sunarak fark yaratıyor.
Fasla Anter Alp, başkanlığını yaptığı Kızıltepe Destek Kadın Çevre Kültür İşletme Kooperatifi ile bölgedeki kadınlar için okuma yazma, bilgisayar ve girişimcilik gibi çeşitli konularda eğitimler düzenliyor. Kooperatif bünyesinde kurulan atölye ile kadınların üretim yapmalarına olanak sağlanıyor. Kadınlar, bardak ve tencere altlığı, hamak, kırlent hatta cep telefonu kılıfı dokuyorlar, yöresel tandır ekmeği yapıyorlar. Kök boyayla yünden dokunan ürünler ve tandır ekmeği gibi birçok ürün İstanbul'da Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı'nın 'Nahıl' Mağazası'nda satılıyor. Kızıltepe Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından da desteklenen Kooperatifin faaliyetlerinden şimdiye kadar 180 kadın yararlanmış durumda.
Sıradışı kişilerin öyküleri her pazar ekrana taşınıyor
Sabancı Vakfı’nın katkıları, Cüneyt Özdemir’in sunumuyla her pazar saat 18:30’da CNN Türk ekranlarında yayınlanan “Fark Yaratanlar” programı, hiç tanımadıkları insanların hayatlarına katkıda bulunan, onlar için fırsatlar yaratan; daha iyi yarınlar için mücadeleden vazgeçmeyen insanların hikayelerini ekranlara taşıyor. Fark Yaratanlar programı için, izleyiciler, toplumda “Fark Yaratan” olarak gördükleri kişileri de aday olarak gösterebiliyor.
Arama