hamburger-menu-img
Geri Basın Bültenleri

Sakıp Sabancı Eğitim Ödülleri 22’inci Kez Sahiplerini Buldu

03.06.2016

image
- İstanbul Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi’ndenDereceyle Mezun Olan İlk Üç Öğrenciye 50 Cumhuriyet Altını Karşılığı Para Ödülü Verildi

Sabancı Vakfı’nın sorumluluğunda, 22 yıldır başarılı gençlerin destekçisi olan “Sakıp Sabancı Eğitim Ödülleri”, 2 Haziran Perşembe günü gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu. Merhum Sakıp Sabancı’nın gençleri teşvik etmek amacıyla başlattığı “Eğitim Ödülleri” kapsamında Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi’nden ilk üç derece ile mezun olan öğrencilere toplamda 50 Cumhuriyet Altını karşılığı Türk Lirası verildi.

Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, Sabancı Vakfı Yöneticileri ve mezunların ailelerinin de katıldığı törende, okul birincisi Görkem Çakır, ikincisi Andaç Göktürk ve üçüncüsü Soner Cem Gür’e ödülleri ve başarı sertifikaları takdim edildi.

Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Dilek Sabancı, törene ilişkin mesajında; “Babam Sakıp Sabancı, iyi yetişmiş gençlerin geleceğin teminatı olduğunu söyler, gençlere her zaman özel bir değer verirdi. Başarıların teşvik ve takdir edilmesi gerektiğine inanırdı. Hayatı boyunca insana yapılan yatırımın en büyük yatırım olduğuna inandı. Bu sebeple 22 yıldır aralıksız gerçekleştirdiğimiz, başarılı gençlerimizi ödüllendirdiğimiz bu girişim Vakfımızın en değerli çalışma alanlarından biri. Bugün ödüllendirilen gençlerimizin, bu sıralarda öğrendikleriyle yeni ve büyük başarılara imza atacaklarına yürekten inanıyorum. Onların başarıları bizim çalışmalarımızın en büyük destekçisi olacaktır.” dedi.

2015-2016 eğitim-öğretim yılında Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi’nden 102 öğrenci mezun oldu. Ayrıca her yıl olduğu gibi Lisans Yerleştirme Sınavı’nda en yüksek puan alan ve üniversiteye yerleşen üç öğrenciye de lisans öğrenimleri süresince “Sakıp Sabancı Başarı Bursu” verilecek.

Diğer Basın Bültenleri

logo