hamburger-menu-img
Geri Basın Bültenleri

Türkiye’nin Birbirinden Yetenekli Genç Müzisyenlerinden Oluşan Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, Türkiye-Hollanda İlişkilerinin 400’üncü Yılında Amsterdam’da Konser Verdi

20.04.2012

image
- Türkiye’nin Birbirinden Yetenekli Genç Müzisyenlerinden Oluşan Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, Türkiye-Hollanda İlişkilerinin 400’üncü Yılında Amsterdam’da Konser Verdi - Şef Cem Mansur Yönetimindeki Orkestra, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Hayrünnisa Gül ile Kraliyet Ailesine ve Cumhurbaşkanlığı Heyetindeki İş Adamlarına Unutulmaz Bir Gece Yaşattı

Sabancı Vakfı’nın desteğiyle çalışmalarını yürüten Şef Cem Mansur yönetimindeki Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası’nın 22 genç müzisyeni, Türkiye – Hollanda arasındaki ilişkilerin 400. yıl dönümünde Amsterdam’daki Royal Tropical Institute’da konser verdi. Konseri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Hayrünnisa Gül, Hollanda Kraliçesi Beatrix, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Hollanda Prensi Alexander ve Prenses Maxima, Sabancı Vakfı yetkilileri ile Cumhurbaşkanı Gül'ün heyetindeki iş adamları ve gazeteciler izledi.

Konser, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Hayrünnisa Gül’ün iki ülke arasındaki ilişkilerin 400. yılı vesilesiyle Hollanda’ya yaptıkları ziyaret kapsamında düzenlendi. Şef Cem Mansur yönetimindeki Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, sırasıyla Hollandalı besteci Hendrik Andriessen'in ‘Kuhnau'nun Bir Teması Üzerine Çeşitlemeler’, Arjantinli besteci Astor Piazzola'nın ‘La Minör Melodi’ ve Türk besteci Ulvi Cemal Erkin'in ‘Sinfonietta’ eserlerini seslendirdi. Orkestra, konserin sonunda ise Dede Efendi'nin ‘Gülnihal’ parçasını icra etti.

Konserin sunuculuğunu, Hollanda'da doğan Türkiye'nin 2002 Dünya Güzeli Azra Akın ile Türkiye'de yaşayan fotoğrafçı Wilco van Herpen yaptı.

Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası Hakkında

Sabancı Vakfı’nın desteği ve Toplum Gönüllüleri Vakfı çatısı altında çalışmalarını yürüten Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, Türkiye’deki konservatuarlardan başvuran 400’e yakın genç müzisyen arasından sınavla seçilen, yaşları 16 – 22 arasında değişen 95 kişiden oluşuyor. Orkestra, farklı kültürlerden gençlerle çoksesli evrensel müzik çatısı altında ortak çalışmalar yaparak; Türk insanını ve kültürünü tanıtmayı, karşılıklı önyargıları yıkmayı ve dünyaya bu vesile ile sesimizi duyurmayı amaçlıyor.

Diğer Basın Bültenleri

logo