| Proje Künyesi | |
| Kurum | : Güneydoğu Özel Eğitim Kurumları Derneği (GÜNDER) |
| Amacı | : Erken çocuk özel eğitimi konusunda uzman yetiştirerek, özel eğitim hizmetlerinin yaygınlaştırılması |
| Bölge | : Gaziantep, Mardin, Şanlıurfa |
| Hibe Tutarı | : 176.000 TL |
| Proje Ortağı | : Ankara Üniversitesi Özel Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi, Zihinsel Engellilere Destek Derneği |
| Proje Süresi | : 15 Nisan 2010 -15 Ekim 2011 |
| Durumu | : Tamamlandı |
| Proje Yılı | : 2010 |
Gelişim geriliği ya da engelli tanısı alan bebekler ve küçük çocuklar, ilk yıllarda müdahale edilmediği takdirde gelişimleri yavaşlamakta, akranları ile aralarındaki gelişimsel farklar artmakta, bu çocukların ileri yaşlarda daha yoğun özel eğitim hizmetlerine gereksinimleri ortaya çıkmaktadır. Oysa engelli bebek ve küçük çocuklara sunulan erken çocukluk özel eğitim (EÇÖE) hizmetleri, çocukların gelişimlerini hızlandırmakta, akranları ile aralarındaki gelişimsel farkları azaltmakta, ileri yıllarda akranları ile aynı okullarda eğitim almalarını kolaylaştırmaktadır. EÇÖE alanında eğitimi olan eleman olmaması, özel eğitim kurumlarından hizmet alan az sayıda çocuğa sunulan hizmetlerin kalitesini de düşündürmektedir. (GÜNDER, 2009)
Perihan Can, Kursiyer "Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi mezunuyum. Bu kursa katılmadan önce doğru olduğunu zannettiğim birçok şeyin yanlış olduğunu gördüm. Çok şanslıyım ki böyle bir eğitim seminerine katılım çok değerli hocalarda eğitim alarak hatalarımı görme fırsatım oldu."
Sultan Yıldırım, Kursiyer "Bu işi niye istiyorum? Ben evli ve çocuklu bir kadınım. Maalesef erken evlendim. Ama hiç bir şey için geç değil. Çocukları çok seviyorum ve bu alanda çalışmak istiyorum. Bu seminerden beklentim, doğuda rehabilitasyonun verimli hale gelmesine katkıda bulunması."
Arama