Güler Sabancı

Hacı Ömer Sabancı Vakfı Başkanı

Hacı Ömer Sabancı Holding A.Ş. Yönetim Kurulu ve Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı

Kariyeri boyunca Sabancı Topluluğu şirketlerinde çok çeşitli üst düzey görevlerde bulunmuş olan Güler Sabancı, 2004 yılından bu yana, Türkiye’nin en itibarlı gruplarından Sabancı Holding’in Yönetim Kurulu Başkanlığını üstlenmektedir. Güler Sabancı, aynı zamanda Sabancı Üniversitesi’nin Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı, Sakıp Sabancı Müzesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye’nin öncü vakıflarından Hacı Ömer Sabancı Vakfı’nın da Mütevelli Heyeti Başkanıdır.

Sabancı etkin bir sanayici, sanatsever ve iş dünyasının önde gelen isimlerinden biri olmasının yanı sıra, kız çocuklarına ve kadınlara yönelik olarak öncülük ettiği çalışmalarıyla bölgedeki en güçlü kadınlar arasında gösterilmektedir. Güler Sabancı, aralarında David Rockefeller Köprü Kurucu Liderlik Ödülü, Clinton Küresel Vatandaşlık, Raymond Georis Yenilikçi Filantropist ile European School of Management and Technology tarafından verilen Sorumlu Liderlik Ödülü’nün de yer aldığı birçok ödülün sahibidir.

Güler Sabancı, European Roundtable of Industrialists gibi üye olduğu birçok kuruluşun ilk kadın üyesidir. Sabancı ayrıca, MIT Energy Initiative’in Uluslararası Danışma Kurulu’nda ve Columbia Business School Danışma Kurulu’nda da görev almaktadır.