2022 Başvuruları

HİBE PROGRAMI BAŞVURULARI AÇILDI!

Başvuru Kuralları

Hibe Programı'na;

• T.C. Yasalarına göre kurulmuş ve Türkiye’de yerleşik; dernek, vakıf, kooperatif ve üniversiteler tarafından geliştirilen,
  • Proje geliştirme ve uygulama aşamasında ortaklıkları bulunan,
  • Proje başına en az 100.000 TL, en fazla 300.000 TL hibe talep eden,
  • Temel faaliyetleri Türkiye sınırları içinde olan ve en fazla 12 ay süren eğitim alanındaki projeler başvuruda bulunabilecektir.

Başvuru Yöntemi

• Online proje başvuru sistemine kaydolarak giriş yapmadan önce, program hakkında detaylı bilgi içeren Proje Başvuru Rehberi'ni dikkatle okuyunuz.
  • Daha fazla bilgi edinmek için mutlaka Sıkça Sorulan Sorular bölümünü inceleyiniz.
  • Hazır olduğunuzda, aşağıdaki adımları izleyerek Online Proje Başvuru Formu’nu doldurunuz.
  • Online proje başvuru sürecini başlatmak için öncelikle bir proje koduna sahip olmanız gerekmektedir. Proje kodunuzu alabilmek için Kayıt sayfasındaki formu doldurmanız yeterlidir.
  • Kaydetmiş olduğunuz e-posta adresine gönderilecek olan “proje kodunuz” ve oluşturduğunuz “şifreniz” sayesinde Online Proje Başvuru Sistemi’ne dilediğiniz zaman giriş yapabilirsiniz.

Başvuru Süreci

2022 Hibe Programı başvuruları, 3 Ocak 2022 tarihi itibariyle kabul edilmeye başlanacaktır. Başvurular için son tarih 9 Şubat 2022 17.00 olarak belirlenmiştir. Başvuru süreci aşağıdaki takvime uygun olarak yürütülecektir:

Süreç Tarih
Sabancı Vakfı tarafından bilgi ve belgelerin tamlığı ile kriterlere uygunluğunun kontrol edildiği ön elemenin yapılması 10-28 Şubat 2022
Başvuran kurumlara ön eleme sonuç bildirimlerinine-posta ile gönderilmesi 1 Mart 2022
Sabancı Vakfı ve Değerlendirme Kurulu tarafından ön değerlendirmenin yapılması 2-31 Mart 2022
Başvuran kurumlara ön değerlendirme sonuç bildirimlerinin e-posta ile gönderilmesi 1 Nisan 2022
Ön değerlendirmeyi geçen projelerin gerekli ek belgeleri Sabancı Vakfı'na göndermesi 1 - 11 Nisan 2022
Ön değerlendirmeyi geçen projelerle görüşmelerin yapılması ve başvuruların Değerlendirme Kurulu tarafından incelenmesi
Değerlendirme Kurulu'nun önerdiği projelerin Mütevelli Heyeti tarafından değerlendirilmesi
12 Nisan - 23 Haziran 2022
Sonuçların duyurulması ve hibe almaya hak kazanan ve kazanamayan proje sahiplerine son değerlendirme sonuç bildirimlerinin e-posta ile iletilmesi 24 Haziran 2022